facebook Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. instagram
Wpis ten jest drugim po Pamfilia – tam gdzie nie byli twoi sąsiedzi…, opisem miejsc dla ciekawych świata turystów, lubiących zbaczać z utartych szlaków. To także kolejny dowód na to, jak wiele do zaoferowania ma Turcja, która za każdym razem zaskakuje nas nowymi atrakcjami. Jonia, to kraina w starożytności położona w środkowej części Turcji nad Morzem Egejskim, pomiędzy rzekami Hermos a Meander. Zasiedlona była przez Greków, Jonów – głównie z Attyki i Peloponezu. Dz
Kiedy stoi się na punkcie widokowym na starówkę Antalyi przy placu Atatϋrka, w oddali widać majestatyczne góry wznoszące się tuż nad samym morzem. Widok jest szczególnie piękny o zachodzie słońca… Wielu turystów w przerwie między zakupami a jedzeniem, robi sobie selfie z tą panoramą. I chodź góry te ciągną jak „magnes”, większość z odwiedzających tą część wybrzeża, utknie w komfortowych hotelach, gdzieś pomiędzy Kemer, Larą, a Belek – w rejonie będącym
Kiedy jedziemy z turystami z lotniska do hotelu albo prowadzimy wycieczki po Turcji często mówimy, że do tego kraju można przyjeżdżać wielokrotnie i zawsze ma on dla nas coś nowego do zaoferowania. Liczba ciekawych miejsc jest tak wielka, że nawet my – wszędobylscy podróżnicy, ciągle odkrywamy tu nowe atrakcje. Tak też i było podczas kolejnego sezonu, jaki spędziliśmy w pracy w Turcji. W wolnych chwilach odkrywaliśmy nowe miejsca, będąc pod wrażeniem ilości atrakcji, jaki
Turcja zaskakuje i oczarowuje mnie za każdym razem, kiedy tu jestem. Od pierwszych wakacji w Bodrum ładnych parę lat temu, przez szkolenia z oferty hotelowej na wybrzeżu, rowerową wyprawę z Robertem z Bułgarii do Stambułu, po wszystkie sezony pracy rezydentki i koordynatorki na Wybrzeżu Egejskim. Śmiało mogę stwierdzić, że jest to kraj, w którym czuję się jak… chyba w swoim drugim domu… Kocham turecką kuchnię, uśmiechniętych i przemiłych ludzi, przepiękne krajobrazy,
Z wielu krajów, w jakich mieliśmy okazję jadać, jedzenie w Turcji należy do naszych ulubionych. I choć nie jesteśmy typem podróżnika kulinarnego, to lubimy sobie popróbować różnych smaków to tu to tam, w lokalnych knajpach. Wielu turystów odwiedzających Turcję, którzy swój czas spędzają głównie w hotelach i tam też się żywią, bardzo wiele traci nie wychodząc na ulicę i nie kosztując lokalnych specjałów. Różnorodność potraw jest ogromna i smakują one wyśmien

Korzystamy z plików cookies zapisujących dane użytkownika.

Nasza Strona internetowa używa plików cookies do prawidłowego działania strony w tym do celów statystycznych. Korzystanie ze Strony bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w Polityce Plików Cookies

Zrozumiałem